Czasem raport trackingu może pokazywać, że link w Twoim e-mailu został „kliknięty” niemal natychmiast po wysłaniu, że każdy odbiorca kliknął link w tym samym momencie, w którym e-mail został otwarty, albo że e-mail jest oznaczony jako otwarty i kliknięty, mimo że odbiorca odpowiedział automatyczną wiadomością o nieobecności (out-of-office). Podobnie możesz zauważyć wiele zarejestrowanych otwarć dla jednego e-maila, mimo że odbiorca obejrzał go tylko raz. To zwykle nie jest błąd w usłudze trackingu, ale znane ograniczenie występujące w całej branży trackingu e-maili.
Mailsuite wykrywa otwarcia dzięki niewielkiemu, niewidocznemu pikselowi trackingowemu dodawanemu do Twojej wiadomości: gdy klient e-mail odbiorcy pobiera ten piksel, rejestrowane jest otwarcie. Podobnie linki są objęte trackingiem, więc ich odwiedzenie rejestruje kliknięcie. Jednak w niektórych przypadkach te zdarzenia nie są wywoływane przez samego odbiorcę, a automatycznie przez jego klienta e-mail lub oprogramowanie zabezpieczające:
- Niektóre usługi e-mail, zapory sieciowe lub programy antywirusowe automatycznie skanują i „klikają” linki lub pobierają obrazy w przychodzących e-mailach, aby sprawdzić, czy nie zawierają phishingu lub wirusów, zanim wiadomość trafi do skrzynki odbiorczej.
- Aplikacje e-mail (takie jak Superhuman) lub systemy CRM mogą automatycznie wczytywać zawartość e-maila, w tym obrazy i linki, natychmiast po jego dotarciu, nawet jeśli nikt jeszcze go nie otworzył ani nie przeczytał. To również może generować wiele otwarć w historii trackingu.
- Jeśli odbiorca korzysta z panelu podglądu, e-mail i jego obrazy mogą zostać automatycznie pobrane i wyświetlone, co również może zarejestrować wiele otwarć bez aktywnego ponownego otwierania wiadomości przez odbiorcę.
- Niektóre mobilne aplikacje e-mail automatycznie wstępnie pobierają lub buforują zawartość e-maili podczas synchronizacji, co również może wywołać zdarzenia otwarcia.
To również wyjaśnia, dlaczego możesz zobaczyć e-mail oznaczony jako otwarty i kliknięty w tym samym momencie, gdy odbiorca wysyła automatyczną odpowiedź o nieobecności: jego system przetworzył wiadomość automatycznie, bez jej faktycznego przeczytania.
Ten rodzaj automatycznej aktywności nie zdarza się przy każdym odbiorcy czy każdym e-mailu, więc jeśli zauważasz, że dzieje się to konsekwentnie we wszystkich Twoich otwarciach i linkach, warto pamiętać, że może to być spowodowane tego typu automatycznym skanowaniem zabezpieczającym lub wstępnym wczytywaniem, a nie faktyczną aktywnością odbiorcy.