Jeśli wcześniej miałeś płatny plan Mailsuite (Mailtrack), a potem go anulowałeś, możesz zauważyć, że wciąż widzisz, czy e-mail został otwarty, ale nie masz już dostępu do szczegółowej historii otwarć (takich jak daty, godziny czy liczba otwarć) dla e-maili wysłanych w czasie, gdy miałeś aktywną subskrypcję.
Ta szczegółowa historia trackingu nie jest utracona. Jeśli ponownie wykupisz płatny plan, odzyskasz dostęp do pełnej historii trackingu dla tych e-maili, w tym tych wysłanych w okresie poprzedniej subskrypcji.