Jeśli Mailsuite poprosi Cię o ponowne autoryzowanie uprawnień do Gmaila, możesz spokojnie przejść przez ten proces – nie stracisz żadnych danych ani statystyk trackingu. Ponowne autoryzowanie uprawnień nie usuwa ani nie resetuje Twojej historii trackingu.
Ten komunikat może pojawiać się co jakiś czas i oznacza po prostu, że Mailsuite potrzebuje, żebyś jeszcze raz potwierdził(a) jego dostęp do Gmaila. Gdy to zrobisz, wszystkie funkcje znowu będą działać, a Twoje dotychczasowe zapisy trackingu pozostaną nienaruszone.