Kiedy instalujesz Mailtrack, prosimy Cię o przyznanie Mailsuite dostępu do Twojego konta Gmail, żeby jego funkcje mogły działać. (Mailtrack jest częścią Mailsuite, dlatego Google pokazuje nazwę Mailsuite.) Gdy dajesz Mailsuite dostęp do Gmaila, pamiętaj o kilku rzeczach:
- Mailsuite nigdy nie uzyskuje dostępu do treści Twoich e-maili.
- Dane z Twoich e-maili nigdy nie są przechowywane na serwerach Mailsuite.
- Wszystkie funkcje Mailsuite działają automatycznie, czyli bez udziału człowieka.
- Mailsuite nigdy nie udostępnia, nie wynajmuje ani nie sprzedaje Twoich e-maili, informacji o przeglądaniu ani danych osobowych.
- Wszystkie Twoje dane są bezpieczne z Mailsuite, ponieważ używamy 256-bitowego szyfrowania Advanced Encryption Standard (AES-256).
- Google co roku audytuje infrastrukturę bezpieczeństwa Mailsuite.
Chcesz dowiedzieć się więcej? Zajrzyj do Centrum prywatności i bezpieczeństwa Mailsuite.
Jeśli nie chcesz już korzystać z Mailtrack i chcesz cofnąć lub zablokować dostęp do swojego konta Gmail, to bardzo proste. Wystarczy, że wykonasz poniższe kroki, a Mailsuite przestanie mieć dostęp do Twoich danych:
- Wejdź na adres URL: https://myaccount.google.com/permissions
- Znajdź sekcję Aplikacje i usługi innych firm
- Kliknij Mailsuite i przewiń na sam dół strony
- Kliknij Usuń wszystkie połączenia z Mailsuite
Gdy skończysz, Mailsuite nie będzie już miał dostępu do Twojego konta Gmail.
Uwaga: w ten sposób nie usuniesz swojego konta ani nie odinstalujesz rozszerzenia Mailtrack z przeglądarki. Jak to zrobić, dowiesz się z poniższych artykułów: