Krótko mówiąc, tak. Mailsuite powinien działać normalnie, jeśli masz włączony tryb poufny w ustawieniach Gmaila. Dzieje się tak, ponieważ tryb poufny wciąż pozwala Mailsuite dodać piksel trackingowy do wysyłanych e-maili — a właśnie tak działa Mailsuite.
Co to jest tryb poufny w Gmailu?
Tryb poufny to ustawienie w Gmailu, które daje Ci większą kontrolę nad tym, jak odbiorcy korzystają z Twojej wiadomości. Wysyłając e-mail z włączonym trybem poufnym, możesz na przykład ustawić datę wygaśnięcia e-maila, odebrać dostęp do wiadomości lub wymagać kodu weryfikacyjnego do jej otwarcia.
Choć tryb poufny daje Ci większą kontrolę nad e-mailami, w niektórych przypadkach może kolidować z Mailsuite. Należą do nich:
- E-maile wysłane do więcej niż jednej osoby
- Kampanie Mailsuite
- Tracking dokumentów
Jeśli planujesz korzystać z którejkolwiek z powyższych funkcji Mailsuite, zaleca się wyłączenie trybu poufnego. Warto jednak zauważyć, że podobnie jak tryb poufny, Mailsuite oferuje kilka sposobów kontrolowania, jak odbiorcy korzystają z Twojej wiadomości.
Funkcje bezpieczeństwa e-maili w Mailsuite
Aby dać Ci większą kontrolę nad wiadomościami e-mail, Mailsuite oferuje następujące funkcje:
- Bezpieczne udostępnianie PDF: włączaj lub wyłączaj możliwość pobierania załączników PDF, ustawiaj daty wygaśnięcia dokumentów, dodawaj znaki wodne „Poufne” i wymagaj podpisów.
- Certyfikaty dostarczenia: te certyfikaty do pobrania są dostępne w Twoim panelu Mailsuite i potwierdzają, kiedy i ile razy e-mail został otwarty, wszystkie kliknięcia linków i pobrania dokumentów oraz wiele więcej.
Inne uwagi
Oprócz korzystania z Mailsuite w trybie poufnym Gmaila istnieją inne powiązane ustawienia, które mogą wpływać na działanie Mailsuite. Sprawdź poniższe artykuły, aby dowiedzieć się więcej o korzystaniu z Mailsuite w: