Gdy instalujesz Mailsuite i przechodzisz na płatny plan, zgadzasz się na automatyczne odnawianie, za które płatność zostanie pobrana z Twojej metody płatności na koniec każdego okresu rozliczeniowego. Możesz jednak w każdej chwili zrezygnować z subskrypcji lub zmienić subskrypcję Mailsuite.
Możesz anulować subskrypcję w każdej chwili przed datą jej odnowienia i nie zostaniesz obciążony za kolejny cykl rozliczeniowy. Po anulowaniu subskrypcja pozostanie aktywna i automatycznie wygaśnie na koniec obecnego, już opłaconego cyklu rozliczeniowego.
Aby to zrobić, wykonaj następujące kroki:
- W Panelu Mailsuite kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu, aby otworzyć Ustawienia i konto. Możesz też przejść bezpośrednio do strony Subskrypcja.
- Kliknij Subskrypcja.
- Obok bieżącego planu kliknij Anuluj odnowienie.
- Wyświetli się okno z prośbą o potwierdzenie anulowania. Po potwierdzeniu subskrypcja zakończy się na koniec obecnego, opłaconego okresu.
Jeśli zmienisz zdanie lub zechcesz później reaktywować subskrypcję, możesz to łatwo zrobić, wykonując powyższe kroki i klikając przycisk Reaktywuj subskrypcję.
Inne przydatne artykuły dotyczące płatności:
- Zmiana danych karty kredytowej lub debetowej
- Zmiana danych płatności PayPal
- Wystąpił błąd podczas płatności
- Poproś o fakturę lub potwierdzenie płatności