Po tym, jak zainstalujesz Mailsuite i zaczniesz wysyłać e-maile z trackingiem, polecamy włączyć powiadomienia, aby wiedzieć dokładnie, kiedy ktoś wejdzie w interakcję z Twoją wiadomością. Mailsuite ma powiadomienia dla wszystkich poniższych sytuacji:
- Otwarcia e-maili
- Kliknięcia linków
- Wyświetlenia dołączonych dokumentów
- Przypomnienia
- Reaktywacje rozmów (o czym jest ten artykuł)
- Raporty: raporty dzienne, raporty produktywności i raporty kampanii
Powiadomienia o reaktywacji rozmowy informują Cię, gdy Twoje e-maile zostają odczytane ponownie po pewnym czasie.
Jak włączyć powiadomienia o reaktywacji rozmowy
Są dwa sposoby włączenia powiadomień o otwarciu e-maila: z panelu Mailsuite lub prosto ze skrzynki odbiorczej Gmail.
W panelu Mailsuite
- Przejdź do swojego panelu Mailsuite.
- Przejdź do Ustawienia i prywatność > Powiadomienia.
- Zaznacz pole obok opcji jeśli e-mail zostanie ponownie otwarty po dłuższym czasie.
- Następnie kliknij Zapisz ustawienia.
W Gmailu
- Po napisaniu e-maila kliknij ikonę ustawień Mailsuite obok przycisku Wyślij.
- Następnie kliknij Powiadomienia i zaznacz pole obok gdy e-mail zostanie otwarty. Możesz też włączyć inne powiadomienia z tego menu.
Kliknij Wyślij, aby wysłać e-mail jak zwykle.
Jeśli wyłączysz powiadomienia o reaktywacji rozmowy, ta zmiana obowiązuje tylko na przyszłość – dotyczy e-maili objętych trackingiem i wysłanych po tym momencie. Z technicznych powodów możesz jeszcze otrzymywać powiadomienia o reaktywacji dla e-maili, które były już objęte trackingiem lub wysłane przed wyłączeniem tej opcji. Nie ma sposobu na wsteczne wyłączenie tych powiadomień, ale przestaną się pojawiać, gdy wszystkie wcześniej śledzone e-maile zakończą swój cykl trackingu.