Nadat je Mailtrack hebt geïnstalleerd en emails met tracking verstuurt, raden we je aan om meldingen in te schakelen. Zo weet je precies wanneer iemand iets met je bericht doet. Mailtrack heeft meldingen voor al het volgende:
- Opens van emails
- Klikken op links
- Weergaven van bijgevoegde documenten
- Follow-up-herinneringen
- Heropende gesprekken (waar dit artikel over gaat)
- Rapporten: dagelijkse rapporten, productiviteitsrapporten en campagnerapporten
Met meldingen bij heropende gesprekken weet je wanneer je emails na een bepaalde tijd opnieuw zijn gelezen.
Meldingen bij heropende gesprekken inschakelen
Je kunt meldingen bij heropende gesprekken op twee manieren inschakelen: via je dashboard of direct in je Gmail-inbox.
In je dashboard
- Ga naar je dashboard.
- Ga naar Instellingen en privacy > Meldingen.
- Vink het vakje aan naast als een email na lange tijd opnieuw wordt geopend.
- Klik daarna op Instellingen opslaan.
In Gmail
- Klik nadat je je email hebt geschreven op het instellingen-icoon naast de knop Verzenden.
- Klik daarna op Meldingen en vink het vakje aan naast wanneer de email wordt geopend. Via dit menu kun je ook andere meldingen inschakelen.
Klik op Verzenden om je email zoals gewoonlijk te versturen.
Als je meldingen bij heropende gesprekken uitschakelt, geldt die wijziging alleen vanaf dat moment, voor emails waarvoor je daarna tracking gebruikt en die je daarna verstuurt. Om technische redenen kun je nog steeds meldingen krijgen voor emails met tracking die je al had verstuurd voordat je de instelling uitschakelde. Je kunt die meldingen niet achteraf onderdrukken, maar ze stoppen vanzelf zodra alle eerder verstuurde emails met tracking zijn uitgewerkt.