Jeśli próbujesz wysłać e-mail do odbiorcy i otrzymujesz informację, że się wypisał, ale wiesz, że to nieprawda (na przykład adres jest współdzieloną skrzynką zespołu lub grupy, a nie adresem konkretnej osoby, która zrezygnowała z subskrypcji), możesz ręcznie zmienić status jego zgody w swoim koncie.
- Przejdź do strony zarządzania odbiorcami (MyCRM) w swoim koncie Mailsuite.
- Użyj wyszukiwarki, aby znaleźć odpowiedniego odbiorcę.
- Kliknij odbiorcę, aby otworzyć jego profil.
- Kliknij ikonę w prawym górnym rogu, aby rozwinąć stronę.
- Przejdź do zakładki „Profil”.
- Najedź kursorem na pole statusu zgody i kliknij ikonę ołówka, aby je edytować.
- Zmień status z „wypisany” (anulowano) na „zapisany”.
Po dokonaniu tej zmiany odbiorca otrzyma e-mail z prośbą o ponowne potwierdzenie zgody na otrzymywanie wiadomości.