Când primești o notificare că un email a fost deschis, asta înseamnă din punct de vedere tehnic că pixelul de tracking (pe care Mailtrack l-a adăugat emailului tău) a fost descărcat. Acest lucru se întâmplă în 95% din cazuri pentru că destinatarul principal a deschis emailul, dar poate avea loc și din alte motive, cum ar fi retrimiterea emailului tău către alte persoane (care nu folosesc Mailtrack și, prin urmare, nu pot fi identificate de aplicația noastră), emailul tău fiind redirecționat prin diverse servere sau serviciul de email al destinatarului procesând emailul tău de mai multe ori.
Din păcate, deoarece tracking-ul de email nu face parte, de fapt, dintr-un protocol de email, acesta nu va fi niciodată 100% sigur și poate genera, în unele cazuri, comportamente ciudate.