Το Mailtrack είναι ένα από τα πιο ακριβή και αξιόπιστα εργαλεία email tracking που υπάρχουν. Μπορείς να μαθαίνεις κάθε φορά που κάποιος ανοίγει το email σου και να βλέπεις και άλλες σημαντικές μετρήσεις. Για να σε βοηθήσει να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο τα email σου, το Mailtrack σου στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που ένας παραλήπτης κάνει μια ενέργεια (αν τις έχεις ενεργοποιήσει). Οι ειδοποιήσεις αυτές είναι:
- Ειδοποιήσεις ανοίγματος
- Ειδοποιήσεις κλικ σε συνδέσμους
- Ειδοποιήσεις ζεστής συζήτησης
- Ειδοποιήσεις αναζωπύρωσης συζήτησης
- Και άλλες!
Μπορείς να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις κάθε τύπο ειδοποίησης στον πίνακα ελέγχου σου. Κάνε κλικ στα Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ειδοποιήσεις.
Τι είναι μια ειδοποίηση ανοίγματος;
Το Mailtrack σου στέλνει μια ειδοποίηση ανοίγματος κάθε φορά που κάποιος ανοίγει το email σου. Σε βοηθούν να παρακολουθείς τα email σου και να συνεχίζεις τις συζητήσεις με τους παραλήπτες σου. Επίσης, σου δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται για τα μηνύματά σου.
Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να λάβεις ανακριβείς ειδοποιήσεις ανοίγματος, όπως αμέσως μετά την αποστολή ενός email ή ακόμα και για παλαιότερα email χωρίς πρόσφατη δραστηριότητα. Το Mailtrack χρησιμοποιεί εικονοστοιχεία tracking για να κάνει tracking στα email σου, και οι ψευδώς θετικές ειδοποιήσεις ανοίγματος συνήθως προκύπτουν όταν αυτό το εικονοστοιχείο κατεβαίνει αυτόματα και όχι επειδή ο παραλήπτης άνοιξε πραγματικά το email.
Τι προκαλεί ψευδώς θετικές ειδοποιήσεις ανοίγματος;
Οι παρακάτω καταστάσεις είναι η πιο συχνή αιτία ψευδώς θετικών ειδοποιήσεων ανοίγματος:
- Η υπηρεσία email του παραλήπτη κατεβάζει αυτόματα το εικονοστοιχείο tracking μας. Αν δεις ότι λαμβάνεις ειδοποιήσεις ανοίγματος αμέσως μετά την αποστολή email σε συγκεκριμένα (όχι όλα) άτομα, πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος. Πρόσεξε αν υπάρχουν επιπλέον ανοίγματα από αυτούς τους παραλήπτες· αυτά πιθανότατα θα είναι πραγματικά ανοίγματα.
- Το CRM σου κατεβάζει αυτόματα το εικονοστοιχείο tracking μας. Ορισμένα προγράμματα CRM επεξεργάζονται τα email με τρόπο που κάνει το εικονοστοιχείο tracking μας να κατεβαίνει αμέσως. Αν στέλνεις αντίγραφα των email σου σε ένα εξωτερικό CRM και λαμβάνεις ειδοποιήσεις ανοίγματος αμέσως μετά την αποστολή ενός email, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να στείλεις ένα email χωρίς να συμπεριλάβεις το CRM, για να δεις αν το πρόβλημα συνεχίζεται.
- Μια εφαρμογή email στον υπολογιστή ή στο κινητό σου κατεβάζει αυτόματα το εικονοστοιχείο tracking μας. Ορισμένες εφαρμογές email εμφανίζουν προεπισκόπηση του περιεχομένου των απεσταλμένων email σου, και αυτό μπορεί να κάνει το εικονοστοιχείο tracking μας να κατέβει μαζί με το υπόλοιπο περιεχόμενο του email, αμέσως μετά την αποστολή. Για να το αποφύγεις, σου προτείνουμε να απενεργοποιήσεις τις προεπισκοπήσεις email.
Αυτό μπορεί να συμβεί και με παλαιότερα email που στάλθηκαν πριν από καιρό, αν ένα CRM ή μια εφαρμογή email φορτώσει ξαφνικά εκ των προτέρων ή κατεβάσει ξανά το περιεχόμενό τους (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ενός συγχρονισμού ή μιας αυτόματης ανανέωσης). Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να δεις πολλές ειδοποιήσεις ανοίγματος ταυτόχρονα για συζητήσεις χωρίς πρόσφατη δραστηριότητα, ακόμα κι αν δεν στάλθηκε κανένα νέο email. Πρόκειται για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα που προκαλείται από την αυτόματη λήψη του εικονοστοιχείου tracking και όχι από πραγματικό άνοιγμα από τον παραλήπτη.
Άλλα άρθρα του Κέντρου βοήθειας σχετικά με τις ειδοποιήσεις email: