Ulepsz tutaj, aby zwiększyć limit.
Jak korzystać z funkcji Kampanie
Jak działa tracking e-maili w Kampanii?
Limity i ograniczenia wysyłki kampanii
Co to są Kampanie?
Funkcja Kampanie pozwala wysyłać e-maile do wielu odbiorców i indywidualnie sprawdzać, którzy z nich otworzyli dany e-mail. Możesz wysłać jednorazową kampanię do maksymalnie 10 000 odbiorców lub skorzystać z kampanii wsadowej do maksymalnie 10 000 odbiorców.
Wysyłanie kampanii z Gmaila pomaga zwiększyć wskaźniki otwarć i odpowiedzi, a także personalizować przypomnienia.
Jak korzystać z funkcji Kampanie
- Zacznij tworzyć nową wiadomość w Gmailu, a następnie kliknij opcję Kampania.
- Dodaj wszystkie kontakty osób, do których chcesz wysłać wiadomość, w polu „Odbiorcy” w oknie tworzenia wiadomości.
- Wyślij e-mail jak zwykle!
- Pojawi się okno z informacją, do ilu osób zostanie wysłana kampania. Będziesz też mieć możliwość:
- wybrać, jakie alerty e-mailowe chcesz otrzymywać dla kampanii (alerty o pierwszym otwarciu, przypomnienia, alerty Monitor Reply itd.). Alerty e-mailowe są domyślnie wyłączone.
- wybrać powiadomienia na komputerze, które chcesz otrzymywać dla kampanii (otwarcia, kliknięcia, wyświetlenia PDF). Powiadomienia na komputerze są domyślnie wyłączone.
- sprawić, by w folderze Wysłane w Gmailu pojawiła się tylko jedna wysłana wiadomość. Jeśli wybierzesz tę opcję, przy wiadomości w folderze Wysłane pojawi się ikona megafonu. Każda odpowiedź na Twój e-mail z kampanii utworzy nowy wątek e-mail, aby kontynuować rozmowę między Tobą a tym konkretnym odbiorcą.
Możesz też zaplanować wysyłkę kampanii na późniejszą datę lub godzinę. Po zaplanowaniu kampanii zobaczysz ją na liście w folderze Zaplanowane Mailtrack w Gmailu. Będziesz też mieć możliwość odwołania zaplanowanej wysyłki. Jeśli zdecydujesz się ją odwołać, e-mail kampanii zostanie przeniesiony do folderu Wersje robocze.
Jak działa tracking e-maili w Kampanii?
Zawsze, gdy wysyłasz kampanię, do każdego odbiorcy indywidualnie wysyłana jest kopia Twojego e-maila z trackingiem.
Jeśli wybrałeś opcję wyświetlania tylko jednej wiadomości w folderze Wysłane, w tym folderze zobaczysz tylko jedną kopię wiadomości kampanii.
W przeciwnym razie w folderze będzie kopia wiadomości dla każdego odbiorcy kampanii.
Gdy odbiorca otworzy swoją kopię z trackingiem, kliknie link, wyświetli PDF itd., otrzymasz powiadomienia zgodnie z konfiguracją wybraną przed wysłaniem kampanii.
Co widzą odbiorcy?
Odbiorcy nie będą widzieć danych innych odbiorców uwzględnionych w Twojej kampanii. W otrzymanym e-mailu zobaczą tylko dane kontaktowe nadawcy oraz swoje własne dane kontaktowe w polu „Do”.
Przerwij trwającą kampanię
⚠️ Nie można przerwać wysyłki e-maili, które zostały już wysłane — tylko tych, które wciąż czekają na wysłanie.
Możesz przerwać kampanię, która jest w trakcie wysyłki.
Aby to zrobić, otwórz sekcję kampanii w panelu Mailtrack i wybierz kampanię, którą chcesz przerwać.
Na górze strony kampanii znajdziesz opcję „Przerwij wysyłkę”.
Limity i ograniczenia wysyłki kampanii
Pamiętaj, że wysyłasz e-maile z prywatnego konta e-mail, a nie z dedykowanego narzędzia do e-mail marketingu. Jeśli przekroczysz limity wysyłki Gmaila albo Gmail uzna, że wysyłasz spam, Twoje konto e-mail może zostać ograniczone lub całkowicie zablokowane.
Aby uniknąć problemów, zalecamy stosowanie standardowych dobrych praktyk dotyczących wysyłania e-maili.
Jeśli za pomocą Kampanii wysyłasz niechciane e-maile do wielu osób jednocześnie, część z nich prawdopodobnie oznaczy Twoje e-maile jako spam, a Google zastosuje wobec Twojego konta działania antyspamowe.
Kampanie to narzędzie do prywatnej korespondencji e-mailowej i nie zastępują dedykowanych narzędzi do e-mail marketingu, które mogą wysyłać kampanie marketingowe do dziesiątek tysięcy osób.